Stel je reis naar Arsenal FC samen

  • Voetbalreizen Arsenal FC

Betrouwbaar en veilig boeken

Betrouwbaar en veilig boeken

Clubinfo


Met VoetbalTravel.nl op reis naar Arsenal.

Oprichting
Arsenal FC is opgericht in 1886 door een aantal arbeiders van de wapenfabriek The Royal Arsenal uit Woolwich, Zuid-Londen, ze kregen toen de naam ´Dial Square´ wat verwijst naar een werkplek in de wapenfabriek, al snel veranderde de naam in Royal Arsenal. Toen Royal Arsenal in 1891 toetrad in de professionele Football League werd de naam veranderd in Woolwich Arsenal. Als snel kreeg de club de bijnaam ´The Gunners`, wat voor de hand lag, omdat Arsenal (in het Nederlands Arsenaal) wapenfabriek of wapenopslagplaats betekent. In 1913 verhuisde de club noodgedwongen, door de slechte financiële situatie van de club, naar Noord-Londen in de wijk Highbury. Daardoor veranderde de clubnaam nogmaals, omdat Woolwich verwijst naar de wijk in het zuiden van Londen, voetbalt de club sindsdien onder de naam Arsenal.

Goede prestaties
Arsenal is één van de best presterende clubs van Engeland, sinds het toetreden in 1919 in de hoogste Football League van Engeland, zijn ze nooit meer gedegradeerd. Arsenal is daarmee de langst spelende club op het hoogste niveau in Engeland. De Noord-Londense club werd al 13 keer kampioen, de laatste keer dateert van het seizoen ´03-´04. Ze wonnen daarnaast 1 keer de Europa Cup II, 13 keer de FA Cup, 15 keer de FA Community Shield, 2 keer de League Cup en waren in 2006 de runner-up van de UEFA Champions League. Nog nooit in de clubhistorie wisten ze de Champions League te winnen.

Londense derby's
Arsenal FC is niet de enige club uit de metropool Londen, grote clubs als Chelsea, Fulham, West Ham United, Queens Park Rangers, zijn hier ook gevestigd en zorgen voor mooie derby´s. Maar de meest beladen derby van de ´The Gunners” is wel de `North London Derby` tegen aartsrivaal, Tottenham Hotspur. Al ver voor aanvang van de match zijn er geen kaartjes meer te verkrijgen voor de Arsenal – Tottenham Hotspur clash. Weken van tevoren spreken de rivaliserende supporters over de wedstrijd en brengt het veel teweeg in de stad. Deze wedstrijd wordt door veel supporters gezien als één van de belangrijkste van het seizoen!


Eén van de mooiste goals uit de Arsenal historie, gemaakt door Dennis Bergkamp.

Bekijk alle voordelen
Lees alle reviews
Betrouwbaar en veilig boeken
Betrouwbaar en veilig boeken
Als eerste op de hoogte van onze acties?

Om u een goede website te kunnen bieden, maken we gebruik van cookies. Meer informatie over onze cookies