Official club partner

Stel je reis naar FC Barcelona samen

Snel naar:

In vier klikken naar Camp Nou

Maak uw complete voetbalreis naar FC Barcelona eenvoudig op maat en bepaal zelf uw vlucht, reisdata, hotel en zitplaats. Geen boekingskosten!

Een bezoek aan FC Barcelona in het gigantische Camp Nou (capaciteit meer dan 98.000) is een onvergetelijke ervaring! Bekijk topspelers als Messi, Rakitić en Suàrez live in actie en geniet van een weekend in de prachtige stad Barcelona.

Lees meer over FC Barcelona

Clubinfo

Het begin
FC Barcelona is op 29 november 1899 opgericht door de Zwitser Hans Kamper. Als 22-jarige jongen was hij eigenlijk op weg naar Afrika om daar zijn oom te helpen bij het opzetten van een handelsmaatschappij in suiker, maar hij bleef steken in Barcelona. Hij was gek op voetbal en begon samen met enkele Engelse en Zwitserse medestanders de ‘Football Club Barcelona’, nadat hij een advertentie had gezet in het sportblad Los Deportes.

FC_Barcelona_logo
Het logo van FC Barcelona

Kamper, die later zijn naam veranderde in Joan Gamper, koos zelf de clubkleuren blauw en paars en was de eerste aanvoerder van het elftal. Hij speelde tussen 1899 en 1903 48 wedstrijden, waarin hij meer dan 100 keer scoorde. Later was hij als voorzitter jarenlang de drijvende kracht achter de verdere groei en ontwikkeling van de club. Persoonlijk was hij minder gelukkig. Geplaagd door privé- en financiële problemen pleegde hij op 30 juli 1930 zelfmoord. Als eerbetoon aan de grondlegger van de club speelt FC Barcelona jaarlijks nog altijd de openingswedstrijd van het seizoen om de Trofeo Joan Gamper.

Meer dan voetbal, meer dan een club
We kennen FC Barcelona natuurlijk vooral van het prachtige voetbal, nu en vroeger, maar Barça is veel meer dan alleen maar een voetbalclub. FC Barcelona is een omnisportvereniging met ook professionele, internationale topteams in het in Spanje zeer veelbekeken basketbal, handbal, rolhockey en zaalvoetbal. Verder kent de club nog amateursecties voor rolstoelbasketbal, atletiek, rugby, honkbal, volleybal, hockey, ijshockey en kunstschaatsen.

Behalve stadion Camp Nou beschikt de club over het naastgelegen Miniestadi (foto), een stadion met een capaciteit van 15.000 toeschouwers waar Barça B, Barça C en soms ook de hoogste jeugdteams hun (voetbal)wedstrijden afwerken.

De basketbal-, handbal- en zaalvoetbalploegen werken hun wedstrijden af in het eigen, nabij Camp Nou gelegen Palau Blaugrana met een capaciteit van ruim 7.000 toeschouwers. Verder is er op het Barça-complex ook een kunstijsbaan.


Met de slogan ‘més que un club’, meer dan een club, geeft de club bovendien aan verder tegaan dan alleen een sportvereniging. De kreet staat vooral voor FC Barcelona als diepgeworteld symbool van de Catalaanse onafhankelijkheid en de zorg voor sociaal-maatschappelijke thema’s als onderwijs, kunst en cultuur. FC Barcelona is zowel in Catalonië als in het buitenland zeer actief op het gebied van sociale en humanitaire ontwikkelingsprojecten.

Het logo verklaard
Het logo van FC Barcelona zoals we dat nu kennen, werd in 1910 ontworpen door Carles Comamala, van 1903 en 1912 speler van de club, tevens student medicijnen en begenadigd tekenaar. Hij won een wedstrijd die door de club was uitgeschreven om een nieuw clublogo te maken.

Sindsdien is het ‘escudo’ nog wel gemoderniseerd (voor het laatst in 2002), maar in zijn kern niet meer veranderd. De vorm is nog altijd die van een ‘olla’, een traditionele Catalaanse etenspot. Het rode kruis op het witte vlak linksboven is het Kruis van de heilige Jordi, de schutspatroon van Catalonië. Het vlak daarnaast met de rood-gele banen symboliseert de senyera, de traditionele vlag van Barcelona en Catalonië. De letters F.C.B. daaronder staan uiteraard voor de initialen van de club. De voetbal toont de belangrijkste sport binnen FC Barcelona, op een vlak in de clubkleuren blauw en paars (blaugrana).

Barcelona Logo
Het Logo is ontworpen door Carles Comala

Stadiontour & museum
De ‘Camp Nou Experience’, noemen ze het zelf bij Barcelona. Een hele ervaring dus en dat is het ook, de stadiontour met bezoek aan het Barça-museum, het meest bezochte museum van het land (!) zelfs. Van de spelerskleedkamers tot de perstribune, van de vip-loge tot de magische spelertunnel richting het veld, geen hoekje van de catacomben blijft geheim. In het museum zijn niet alleen de grote prijzen die de club in zijn 111-jarige geschiedenis won te bezichtigen, maar ook diverse opmerkelijke persoonlijke relikwieën van spelers en trainers die ooit voor de club actief waren. De stadion- en museumtour kunt u overigens eenvoudig bijboeken tijdens het boeken van uw voetbalreis naar FC Barcelona.

Culé, wat betekent dat eigenlijk?
Barça-fans worden in Spanje doorgaans aangeduid als ‘culé’s’. Letterlijk betekent dat achterwerk of kont. De oorsprong daarvan ligt diep verscholen in de lange geschiedenis van de club. Tussen 1909 en 1922 speelde FC Barcelona zijn thuiswedstrijden in stadion L’Escopidora. Supporters die geen kaartje konden betalen, klommen dan vaak op de muren rondom het veld, om de wedstrijd toch te kunnen zien. Van buiten het stadion was dan hun achterwerk zichtbaar voor voorbijgangers, die hen zo de naam culé’s gaven.

UNICEF naar achterkant shirt
In 2006 kwam er een einde aan een mooie traditie die FC Barcelona 107 jaar in stand had weten te houden. Voor het eerst in de historie van de club stond er vanaf dat moment reclame op het klassieke blauwpaarse shirt. Geen naam echter van een commerciële grootmacht zoals bij zoveel andere clubs in de wereld, maar die van UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

fc_barcelona_home_shirts
Het FC Barcelona shirt uit 2006

En waar andere clubs van hun shirtsponsors miljoenen euro’s ontvangen, doneerde Barça de afgelopen vijf jaar jaarlijks juist zo’n anderhalf miljoen euro aan UNICEF-projecten voor kinderen in de hele wereld.
Door de samenwerking met UNICEF, waarin ook UNICEF-ambassadeur Lionel Messi een actieve rol speelt, wil de club zijn een positieve bijdrage leveren aan het lot van kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden als honger, armoede, ziekte of oorlog.
‘Via sport worden kinderen en volwassenen over de hele wereld met elkaar verbonden en kunnen belangrijke boodschappen worden overgebracht,’ zegt Jan Bouke Wijbrandi, algemeen directeur van UNICEF Nederland. ‘In verschillende ontwikkelingslanden traint UNICEF leraren om door middel van sport en spel aandacht te vragen voor belangrijke thema's als hiv en aids, seksueel geweld, respect en gelijkheid. Kinderen worden daardoor meer weerbaar en geholpen om goede keuzes te maken voor hun toekomst. Wij proberen steun bij elkaar te brengen voor onze hulpprogramma’s. Daarbij bewandelen we graag innovatieve wegen. De samenwerking met FC Barcelona en in Nederland voor de UNICEF Open, het tennistoernooi in Rosmalen, zijn daar prachtige voorbeelden van.
Komend seizoen verhuist de UNICEF naar de achterkant van het shirt. Op de borst zal de naam Qatar Foundation verschijnen. Met dat bedrijf heeft de club recent een vijfjarig contract gesloten, dat naar schatting zo’n dertig miljoen euro per jaar oplevert.

Johan Cruijff, het eeuwige icoon
Johan Cruijff was in totaal dertien seizoenen actief voor FC Barcelona. Van alle Nederlanders die bij de club werkten of speelden, heeft hij zonder twijfel de meeste invloed gehad. Als enige landgenoot was Cruijff speler én trainer van de club en niet zonder succes. Gehaald door zijn voormalige Ajax-trainer Rinus Michels, debuteerde Cruijff als speler op 28 oktober 1973 met een 4-0 zege op Granada. Hij scoort daarin twee keer en maakt in zijn eerste seizoen zestien goals.


Johan Cruijf als aanvoeder van FC Barcelona

Daarmee leidt hij Barça naar de eerste landstitel sinds 1960, wat in Catalonië een ongekend volksfeest tot gevolg heeft en Cruijff tot op de dag van vandaag de bijnaam de Verlosser oplevert. Ook buiten het veld is hij razend populair bij de fans. Hoewel hij nauwelijks Spaans en al helemaal geen Catalaans spreekt, noemt Cruijff zijn op 9 februari 1974 geboren zoon Jordi, naar de patroonheilige van Catalonië. De wedstrijd erop verplettert het elftal onder leiding van Johan Cruijff bovendien aartsrivaal Real Madrid met 5-0, nog altijd een van de meest bejubelde overwinningen in de geschiedenis van Barcelona. Van 1988 tot 1996 is Cruijff trainer van de club en zet hij een nieuwe standaard op het gebied van aanvallend, attractief voetbal. Met zijn zogenoemde Dream Team maakt hij in die periode met een serie van vier landstitels een einde aan de nationale hegemonie van Real en schrijft hij geschiedenis door in 1992 op Wembley voor het eerst de Europa Cup voor landskampioenen te winnen.

Camp Nou
Camp Nou - letterlijk ‘nieuw veld’ - werd op 24 september 1957 in gebruik genomen met een duel tussen FC Barcelona en Legia Warschau (4-2). Het stadion heeft een capaciteit van 99.354 toeschouwers en is 48 meter hoog, het veld heeft een afmeting van 105 x 68 meter. Bij het complex zijn ook het museum van FC Barcelona en de clubshop gevestigd. Behalve voetbalwedstrijden vinden er ook regelmatig popconcerten plaats. Op 17 november 1982 droeg paus Johannes Paulus II voor 120.000 mensen een mis op in het stadion.

Espanyol
Van 1923 tot 1997 werkte Espanyol de thuiswedstrijden af in Sarrià, niet ver van Camp Nou. Financieel wanbeheer en twee degradaties zorgden in de jaren ’90 voor meer dan 45 miljoen euro schuld. Daardoor moest de club de grond in 1997 verkopen. Tot 2009 was het weinig
sfeervolle Olympisch Stadion van Montjuïc de thuishaven. Op 2 augustus 2009 nam Espanyol met een 3-0 zege op Liverpool het huidige stadion Cornellà-El Prat in gebruik. Cornellà heeft een capaciteit van 40.000 toeschouwers en behoort tot de modernste voetbalarena’s van Spanje.

De eerste Nederlander
Trainer Rinus Michels is na zes seizoenen Ajax in 1971 de eerste in een lange rij Nederlanders bij FC Barcelona. Met de Europa Cup voor landskampioenen op zak – met Ajax gewonnen door een 2-0 zege op Panathinaikos – meldt hij zich in de zomer van dat jaar in Camp Nou. Het begin van Michels’ loopbaan bij Barça is niet meteen succesvol. Pas in 1974, nadat ook Johan Cruijff naar Barcelona is gekomen, wint hij zijn eerste prijs: de eerste landstitel in veertien jaar. Een jaar later vertrekt Michels bij de club en keert hij terug naar zijn oude liefde Ajax. De hereniging is niet van lange duur, in 1976 tekent hij vooral op aandringen van Johan Cruijff opnieuw een contract in Barcelona. Twee jaar later neemt Michels met winst in de bekerfinale (3-1 tegen Las Palmas) met zijn tweede en laatste prijs afscheid van de club.

Totaalvoetbal
Rinus Michels introduceerde bij Barcelona het zogenaamde totaalvoetbal. Met deze herkenbare speelwijze zou het Nederlands Elftal een paar jaar later onder leiding van Michels de wereld (maar helaas niet het Wereldkampioenschap) veroveren. Het is bijzonder om te zien dat deze speelwijze nog steeds centraal staat in de manier waarop Barcelona speelt. Deze video (Engels) laat de vergelijking met het Nederlands Elftal van 1974 erg goed zien:

Cant del Barça (hymne)
Voor elke thuiswedstrijd zingen de Barcelona supporters vol passie het clublied. Dit is altijd een erg indrukwekkend moment. Leer de tekst alvast uit uw hoofd zodat u straks -net als de bijna 100.000 andere fans- kan meezingen met 'el Cant'!

Het Barça-lied

Het hele stadion
schreeuwt het uit.
Wij zijn het blauwpaarse volk.
Waar we ook vandaan komen,
uit het zuiden of het noorden,
we zijn het er over eens,
er over eens,
één vlag maakt ons tot broeders.

Blauwpaars in de wind,
een krachtige kreet.
Onze naam kent iedereen:

BARÇA, BARÇA, BARÇA !!

Spelers,
supporters,
samen zijn we sterk.
Er waren veel succesvolle jaren.
We hebben veel doelpunten gemaakt.
Het is bewezen, het is bewezen,
dat niemand ons kan evenaren.

Blauwpaars in de wind,
een krachtige kreet.
Onze naam kent iedereen:

BARÇA, BARÇA, BARÇA !!


Wedstrijden

Wedstrijden Datum Reissom  
FC Barcelona - Real Madrid
3 daags, za. 26 oktober 2019
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 1088 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 764 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Real Valladolid
2 daags, di. 29 oktober 2019
vanaf € 366 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 150 (hotel + kaart)
RCD Espanyol - Valencia CF - FC Barcelona - Slavia Praha (CL)
6 daags, za. 2 november 2019
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 0 (hotel + kaart (excl. vlucht))
FC Barcelona - Slavia Praha (CL)
2 daags, di. 5 november 2019
vanaf € 365 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 162 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Celta de Vigo
2 daags, za. 9 november 2019
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 384 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 145 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Borussia Dortmund (CL)
2 daags, wo. 27 november 2019
vanaf € 490 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 218 (hotel + kaart)
FC Barcelona - RCD Mallorca
3 daags, za. 7 of zo. 8 december 2019  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 316 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 171 (hotel + kaart)
Inter Milan - FC Barcelona (CL)
2 daags, di. 10 december 2019
vanaf € 493 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 380 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Deportivo Alavés
3 daags, za. 21 of zo. 22 december 2019  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 496 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 175 (hotel + kaart)
RCD Espanyol - FC Barcelona
3 daags, za. 4 of zo. 5 januari 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 471 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 304 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Granada CF
3 daags, za. 18 of zo. 19 januari 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 289 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 163 (hotel + kaart)
FC Barcelona -
3 daags, za. 1 of zo. 2 februari 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 301 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 183 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Getafe FC
3 daags, za. 15 of zo. 16 februari 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 392 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 185 (hotel + kaart)
FC Barcelona - SD Eibar
3 daags, za. 22 of zo. 23 februari 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 473 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 286 (hotel + kaart)
Real Madrid - FC Barcelona
3 daags, za. 29 of zo. 1 maart 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 901 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 751 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Real Sociedad
3 daags, za. 7 of zo. 8 maart 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 353 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 227 (hotel + kaart)
FC Barcelona - CD Leganés
3 daags, za. 21 of zo. 22 maart 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 346 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 212 (hotel + kaart)
FC Barcelona -
3 daags, za. 11 of zo. 12 april 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 486 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 259 (hotel + kaart)
FC Barcelona -
3 daags, za. 25 of zo. 26 april 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 751 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 476 (hotel + kaart)
FC Barcelona - RCD Espanyol
3 daags, za. 9 of zo. 10 mei 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 585 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 323 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Atlético Osasuna
3 daags, za. 16 of zo. 17 mei 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 496 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 368 (hotel + kaart)
Bekijk alle wedstrijden van

In vier klikken naar Camp Nou

Maak uw complete voetbalreis naar FC Barcelona eenvoudig op maat en bepaal zelf uw vlucht, reisdata, hotel en zitplaats. Geen boekingskosten!

Wedstrijden Datum Reissom  
FC Barcelona - Real Madrid
3 daags, za. 26 oktober 2019
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 1088 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 764 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Real Valladolid
2 daags, di. 29 oktober 2019
vanaf € 366 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 150 (hotel + kaart)
RCD Espanyol - Valencia CF - FC Barcelona - Slavia Praha (CL)
6 daags, za. 2 november 2019
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 0 (hotel + kaart (excl. vlucht))
FC Barcelona - Slavia Praha (CL)
2 daags, di. 5 november 2019
vanaf € 365 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 162 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Celta de Vigo
2 daags, za. 9 november 2019
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 384 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 145 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Borussia Dortmund (CL)
2 daags, wo. 27 november 2019
vanaf € 490 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 218 (hotel + kaart)
FC Barcelona - RCD Mallorca
3 daags, za. 7 of zo. 8 december 2019  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 316 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 171 (hotel + kaart)
Inter Milan - FC Barcelona (CL)
2 daags, di. 10 december 2019
vanaf € 493 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 380 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Deportivo Alavés
3 daags, za. 21 of zo. 22 december 2019  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 496 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 175 (hotel + kaart)
RCD Espanyol - FC Barcelona
3 daags, za. 4 of zo. 5 januari 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 471 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 304 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Granada CF
3 daags, za. 18 of zo. 19 januari 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 289 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 163 (hotel + kaart)
FC Barcelona -
3 daags, za. 1 of zo. 2 februari 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 301 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 183 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Getafe FC
3 daags, za. 15 of zo. 16 februari 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 392 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 185 (hotel + kaart)
FC Barcelona - SD Eibar
3 daags, za. 22 of zo. 23 februari 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 473 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 286 (hotel + kaart)
Real Madrid - FC Barcelona
3 daags, za. 29 of zo. 1 maart 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 901 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 751 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Real Sociedad
3 daags, za. 7 of zo. 8 maart 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 353 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 227 (hotel + kaart)
FC Barcelona - CD Leganés
3 daags, za. 21 of zo. 22 maart 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 346 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 212 (hotel + kaart)
FC Barcelona -
3 daags, za. 11 of zo. 12 april 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 486 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 259 (hotel + kaart)
FC Barcelona -
3 daags, za. 25 of zo. 26 april 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 751 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 476 (hotel + kaart)
FC Barcelona - RCD Espanyol
3 daags, za. 9 of zo. 10 mei 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 585 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 323 (hotel + kaart)
FC Barcelona - Atlético Osasuna
3 daags, za. 16 of zo. 17 mei 2020  
kies uit vele (vluchten), hotels en zitplaatsen
vanaf € 496 (vlucht + hotel + kaart) vanaf € 368 (hotel + kaart)

Barcelona

Barcelona is een geweldige stad en is voor ieder een ideale bestemming voor een ontspannen weekend. Deze levendige stad heeft enorm veel te bieden op gebied van, cultuur, eten, feesten, sport en mode. Bouwwerken van Gaudí zijn indrukwekkend en uniek voor Barcelona. Ook de prachtige boulevard en het uitgestrekte strand geven de hoofdstad van Catalunya een eigen gezicht. Kortom: geniet niet alleen van het voetbal maar ook van de prachtige stad en haar typische relaxte sfeer.

Barcelona

Lees meer over Barcelona

Stadsinformatie

shutterstock_785442694

Lees hieronder over de belangrijkste trekpleisters (volgens ons) in Barcelona om een indruk te krijgen wat u -behalve uw bezoek aan Camp Nou- kunt doen tijdens voetbalreizen naar Barcelona. Daarnaast hebben we hebben een stadskaart samengesteld met een aantal wandelroutes die door ons zijn beschreven. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat u alle hoogtepunten Barcelona in een weekend kunt zien. Bekijk de PDF.

Sagrada Familia

Deze kerk is één van iconen van Barcelona. De Sagrada Familia –ofwel de heilige famlie- is dan ook in veel opzichten een bijzonder bouwwerk. De kerk is ontworpen door Gaudĺ, de Architect aan wie Barcelona veel van haar bijzondere bouwwerken te danken heeft.

shutterstock_546397690

De Sagrada Familia is één van de blikvangers van de stad.

De Sagrada is een eigenzinnige kerk. Zo is de bouwstijl anders dan elke andere kerk. Bovendien is is de Sagrada Familia na het leggen van de eerste steen in 1882 namelijk nog steeds in aanbouw en de verwachte opleverdatum is momenteel 2026. Juist daarom lijkt de Sagrada door mysterie omgeven en dat is waarschijnlijk de verklaring van de grote aantrekkingskracht van deze kerk. Ondanks dat -of misschien juist omdat- de Sagrada Familia nog in aanbouw is, mag een bezoek aan deze unieke kerk niet ontbreken aan uw bezoek aan Barcelona!
Voor €14,80 p.p. kunt u een kaartje kopen en de kerk en haar museum bezichtigen. Meer informatie hierover op de officiële site van de Sagrada Familia. Overigens is vervoer naar de kerk erg makkelijk, u stapt uit bij metrostation Sagrada Familia en als u dit station uitgaat ziet u het indrukwekkende bouwwerk al verschijnen!
Metro: Sagrada Familia

Las Ramblas

De Ramblas is de straat die loopt van Plaça de Catalunya, het middelpunt van de stad, tot aan de boulevard. Deze straat ligt in het hart van de stad en u vindt hier onder een haag van bomen een mengelmoes van straatartiesten, marktkraampjes, café’s en winkels.

Doordat de Ramblas zowel vlakbij de Gotische wijk, Place de Catalunya als de haven ligt, is de Ramblas een belangrijke straat in de stad.
Metro: Liceu, Drassanes of Plaça de Catalunya

shutterstock_159519533

Casa Mila

Dit appartementengebouw dat gelegen is aan de Passeig de Gracia, is ontworpen door Antoni Gaudi en werd in 1910 voltooid. Net als veel andere bouwwerken van Gaudi was Casa Mila vernieuwend en uniek voor de tijd waarin het gebouwd werd. Het bouwwerk heeft haar magische aantrekkingskracht niet verloren en het zijn vooral de golvende, bijna surrealistische vormen die Casa Mila zo uniek maakt.

Het gebouw, dat ook wel Le Pedrera -ofwel Steengroeve- wordt genoemd, staat sinds 1984 vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het gebouw werd ooit in opdracht van de adelijke famlie Mila gemaakt maar is tegenwoordig eigendom van de Caixa bank. Het is zeker de moeite om een kaartje te kopen om naar binnen te gaan. U vindt daar een museum en u kunt ook enkele kamers van het huis bezichtigen die op authentieke manier zijn ingericht. Ook heeft u toegang tot het dak wat veel weg heeft van een sprookjesachtige beeldentuin!
Metro: Passeig de Gracia

shutterstock_459316501

Casa Batlo

Net als Casa Mila, ligt ook het andere bekende ‘Gaudi-huis’ aan de Passeig de Gracia. Dit pand werd in opdracht van textielmagnaat Josep Batlo I Casanoves in 1906 voltooid. Net als Casa Mila (en bijna alle werken van Gaudi) wordt ook dit huis gekenmerkt door het ontbreken van hoeken.

Door de vele rondingen, gecombineerd met de kleurrijke mozaïek waarmee de hele gevel is bedekt, doet dit bouwwerk u wellicht denken aan een sprookjeshuis. Het huis is inmiddels in bezit van de familie Bernat (bekend van de Chupa Chup lolly’s) en is niet opengesteld voor publiek.
Metro: Passeig de Gracia

shutterstock_236871877

Plaça Reial

Dit plein ligt pal naast de Ramblas, in de Barri Gotic (Gotische wijk). Dit mooie plein is een uitstekende plek om ‘s avonds een drankje te drinken op een van de vele terrassen (als het weer het toelaat).

Op het plein zult u direct de opvallende lantaarnpalen ontdekken die zijn ontworpen door Antoni Gaudi.
Metro: Liceu

shutterstock_654177460

Barceloneta

De wijk Barceloneta, en dan vooral het strand en de boulevard, is een van de redenen waarom deze stad zo anders is dan andere metropolen. Want waar is het nu mogelijk om een stadswandeling af te wisselen met een drankje aan de boulevard of een duik in de Middelandse zee? Barceloneta is dan ook de plek om rustig over de uitgestrekte boulevard te lopen, te lunchen bij een van de uitstekende restaurants of naar het strand te gaan.

shutterstock_1054930325

Het strand is nooit ver weg in Barcelona, zeker niet in de wijk Barceloneta.

De temperatuur van de zee is in de maanden mei t/m september aangenaam genoeg om te zwemmen. Toch zijn er liefhebbers die ook buiten deze maanden een duik in de zee nemen! Barcelonaneta is lopend vanaf het centrum te bereiken.
Metro: Barceloneta

Park Güell

Easuebi Güell, een vooraanstaand inwoner van Barcelona, gaf in 1900 opdracht aan Gaudi om een park te ontwerpen. Daarmee schonk hij Barcelona Park Güell. Het is een park waarin u de typische, eigenzinnige stijl van Gaudi direct herkent. U zult dan ook versteld staan van de haast surrealistische beelden en versierselen die in het park –veelal met mozaïek- zijn aangebracht. Park Güell is sinds 1984 opgenomen op de Unesco werelderfgoedlijst.

shutterstock_305364611

Park Güell, het bekende stadspark dat door Gaudi ontworpen is.

Een bezoek aan dit park mag tijdens uw verblijf in ‘de stad van Gaudi’ dan ook niet ontbreken! Toegang tot het park is gratis. Hoewel er een busstop vlakbij het park is (lijn 24), is de metro een makkelijke en betrouwbare optie. Vanaf het centrum van Barcelona bent u na een metrorit van ongeveer tien minuten bij de stations Vallcarca of Lesseps (lijn 3) vanwaar het een kleine kilometer lopen naar het park is.

La Boqueria

De boqueria is een prachtige versmarkt middenin Barcelona. Of u nu iets lekkers wilt meenemen voor de thuisblijvers of gewoon snel een kijkje wilt nemen naar dit typsich Spaanse fenomeen, u zal verbaasd zijn van al het moois dat u op deze markt ziet.

De geur van de verse Iberico hammen, de stalletjes met de meest kleurrijke vruchten en natuurlijk de karakteristieke marktkooplui; eigenlijk past alles wat hier gebeurd op een ansichtkaart. En dat allemaal middenin deze wereldstad, aan de Ramblas!
De markt is vlakbij metrostation Liceu. Omdat de ingang een beetje verborgen is, is het misschien nodig om ter plaatse even te vragen waar de ingang van de markt is.
Metro: Liceu of Plaça de Catalunya

shutterstock_169074212

Passeig de Gracia

Deze statige hoofdstraat loopt vanaf Plaça de Calunya in het hartje van Barcelona naar de wijk Gracia in het noorden van de stad. Passeig de Gracia is vooral bekend om haar gote winkels van de bekende internationale merken en de Spaanse ketens als Zara, Mango en Massimo Duti. Deze straat is dan ook favoriet bij de maarliefst zeven miljoen toeristen die stad Barcelona jaarlijks bezoeken. De 'Passeig' ligt dus middenin de stad maar is ook altijd bereikbaar met de metro vanaf onder meer de stations.
Metro: Catalunya en Passeig de Gracia

shutterstock_751866010


Zitplaatsen

Maak uw complete voetbalreis naar FC Barcelona eenvoudig op maat en bepaal zelf uw vlucht, reisdata, hotel en zitplaats. Geen boekingskosten!

Standaard reserveren we categorie 3 zitplaatsen voor u. Uw kaarten opwaarderen naar een categorie 2 of categorie 1 zitplaats is mogelijk. Hier een overzicht van de categorieën voor FC Barcelona:

Categorie 3 (korte zijde, 3e ring)
Categorie 2 (korte zijde, 2e of 1e ring)
Categorie 1 (lange zijde, 2e of 1e ring)

Een upgrade naar minimaal categorie 2 is aan te raden. Alle categorieën bieden een uitstekend zicht op het veld. Bij categorie 2 zit u echter -voor een beperkte meerprijs- een ring lager of aan de lange zijde en heeft u dus beter zicht over de actie!

VoetbalTravel.nl

Meer informatie

Zitplaatsen

Maak uw complete voetbalreis naar FC Barcelona eenvoudig op maat en bepaal zelf uw vlucht, reisdata, hotel en zitplaats. Geen boekingskosten!

Standaard reserveren we categorie 3 zitplaatsen voor u. Uw kaarten opwaarderen naar een categorie 2 of categorie 1 zitplaats is mogelijk. Hier een overzicht van de categorieën voor FC Barcelona:

  • Categorie 3 (korte zijde, 3e ring)
  • Categorie 2 (korte zijde, 2e of 1e ring)
  • Categorie 1 (lange zijde, 2e of 1e ring)

Een upgrade naar minimaal categorie 2 is aan te raden. Alle categorieën bieden een uitstekend zicht op het veld. Bij categorie 2 zit u echter -voor een beperkte meerprijs- een ring lager of aan de lange zijde en heeft u dus beter zicht over de actie!Impressie van de Camp Nou zitplaatsen:

Camp nou - categorie 3
Categorie 3 - Zitplaatsen op de derde ring, korte zijde

fam Krumm, FC Barcelona - Real Madrid
Categorie 2 - Vader en zoon Krumm op de zitplaatsen van de tweede ring. korte zijde

Seating Mr Ellert
Mr Ellert op categorie 2 zitplaatsen (eerste ring).

Mr Vink)
Category 1 - Zitplaatsen op de eerste of twee ring, lange zijde


Betrouwbaar en veilig boeken
Betrouwbaar en veilig boeken
Als eerste op de hoogte van onze acties?

Om je een goede website te kunnen bieden, maken we gebruik van cookies. Meer informatie over onze cookies