Official club partner

Stel je reis naar Liverpool FC samen

  • Voetbalreizen Liverpool FC

Betrouwbaar en veilig boeken

Betrouwbaar en veilig boeken

Clubinfo


Met VoetbalTravel.nl op reis naar Liverpool.

Liverpool F.C. is een Engelse voetbalclub die is opgericht in 1892 door John Holding. Holding was de eigenaar van een stadion aan de weg Anfield road. Deze verhuurde hij aan de voetbalclub Everton maar na een onenigheid over de huur verkaste deze en was de voetbalclub Liverpool F.C. geboren. In de jaren zeventig en tachtig behoorde Liverpool tot de echte Europese top en ook in de Engelse competitie zijn ze met 18 landstitels een echte topper. Helaas kende de club ook een aantal grote tegenslagen en was het betrokken bij twee van de grootste tragedies in het Europese voetbal.

Liverpool_FC_logo
Het clublogo van Liverpool F.C.

Heizeldrama
In de Europacup finale van 1985 speelde Liverpool tegen Juventus in het Heizelstadion in Brussel. Tussen de twee supportersgroepen braken ongeregeldheden uit en bij de paniek die hierdoor ontstond kwamen 39 mensen om het leven. Het gevolg was dat Liverpool 6 jaar werd uitgesloten van Europees voetbal.

Hillsborough
Vier jaar na het eerste drama kreeg de club te maken met nog een tragedie. Tijdens de halve finale van de FA Cup in het Hillsborough stadion kwamen er 96 mensen om het leven. 4000 voetbalfans kwamen zonder kaartje de tribunes op en raakte hierdoor in de verdrukking, door de paniek die er ontstond en een slecht optreden van de politie stierven er 96 personen. Bij het Anfield stadion is een speciaal memorial opgericht om de slachtoffers te herdenken.

Hillsborough Memorial
Het Hillsborough Memorial op Anfield Road.

Supporters
De fanatieke supporters van Liverpool staan achter het doel op de tribune die in de volksmond bekend staat als the Kop. Elke wedstrijd wordt begonnen met het zingen van het lied you'll never walk alone.

You'll Never Walk Alone

When you walk through a storm, Hold your head up high and don't be afraid of the dark. At the end of a storm, There's a golden sky, And the sweet silver song of a lark. Walk on through the wind, Walk on through the rain, Though your dreams be tossed and blown. Walk on, walk on, with hope in your heart, And you'll never walk alone... You'll never walk alone. Walk on, walk on, with hope in your heart, And you'll never walk alone... You'll never walk alone.

Bekijk alle voordelen
Lees alle reviews
Betrouwbaar en veilig boeken
Betrouwbaar en veilig boeken
Als eerste op de hoogte van onze acties?

Om u een goede website te kunnen bieden, maken we gebruik van cookies. Meer informatie over onze cookies