Official club partner

Stel je reis naar Manchester City samen

  • Voetbalreizen Manchester City

Betrouwbaar en veilig boeken

Betrouwbaar en veilig boeken

Clubinfo

Manchester City FC
De club is opgericht in 1880 onder de naam West Gorton Saint Marks. De club verhuisde in 1887 naar Ardwick, wat in het oosten ligt van Manchester en de naam werd veranderd in Ardwick F.C. Nadat er financiële problemen waren ontstaan binnen de club rond 1893, ontstond er een reorganisatie en kreeg de club zijn huidige naam.

Manchester City Football Club

Prijzen
Manchester City won tweemaal de FA Cup en tweemaal veroverde ze de landstitel in de historie. Daarmee is Manchester City altijd het kleine broertje geweest van Manchester United die een overvolle prijzenkast heeft. Maar sinds 2007 is er iets bijzonders gebeurd bij de club.

Manchester City, Final Piala FA 2011
Winnaars FA Cup 2011

Overname
In de zomer van 2007 werd de club overgenomen door de Thaise miljardair Thaksin Shinawatra voor £ 81.600.000,- en kreeg hiervoor 80% van de aandelen.

Hij trok trainer Sven-Goran Eriksson aan en spelers als Valeri Bojinov, Martin Petrov en Geovanni, maar dit leverde echter geen goede resultaten op. In 2008 werd de club overgenomen door de Abu Dhabi United Group (ADUG) dat voor £185.000.000 een meerderheidsbelang kocht. Manchester City is op dit moment één van de rijkste clubs ter wereld.

ETIHAD A6-EYE A330 MANCHESTER CITY FC
Het Manchester City vliegtuig

 

In 2009 werden spelers als Robinho, Carlos Tevez, Kolo Toure, Emmanuel Adabayor, Gareth Barry, Sylvinho en Joleon Lesscott gehaald, met deze spelers werden ze 5e in de Premier League, wat net niet voldoende was voor een plek in de Champions League. In 2010 werd er weer een vermogen geïnvesteerd door de Abu Dhabi United Group, er werden o.a. topspelers gehaald als David Silva, Mario Balotelli en Yaya Touré, die laatste kreeg een salaris van €220.000,- per wedstrijd, terwijl hij daarvoor nog bankzitter was bij FC Barcelona. Alsof dat nog niet genoeg was werd in januari 2011 Edin Dzeko overgenomen van Wolfsburg voor €35 miljoen en in de zomer kwamen Sergio Aguero over van Atletico Madrid en Samir Nasri van Arsenal voor respectievelijk €20 miljoen en €25 miljoen. Manchester City werd afgelopen seizoen 4e in de Premier League wat een plek in de Champions League opleverde.

De volgende stap is een kampioenschap én het ver schoppen in de Champions League, met het materiaal waarover ze beschikken zullen ze het kunnen en misschien wel moeten redden. Door deze investeringen uit het Midden Oosten behoort Manchester City nu bij de top in de Engelse Premier League en is het een geduchte concurrent voor Chelsea, Arsenal, Liverpool en Manchester United.

Tip: In 2010 werd er een film gemaakt over Manchester City genaamd ‘Blue moon rising’. Een groep City supporters werden gevolgd in het seizoen ‘09-’10 die alle wedstrijden van de club bezochten. In deze docu/film wordt heel goed de passie en fanatiekheid van de Manchester City aanhang weergegeven.

Weetje: De band Oasis staat bekend als een grote supporter van de club en heeft ook opgetreden in het Maine Road, het oude stadion van Manchester City.

City 3-1 Wolves 
City viert een feestje na een goal tegen Wolves

Welcome to Manchester 
Hoofdingang

Bekijk alle voordelen
Lees alle reviews
Betrouwbaar en veilig boeken
Betrouwbaar en veilig boeken
Als eerste op de hoogte van onze acties?

Om u een goede website te kunnen bieden, maken we gebruik van cookies. Meer informatie over onze cookies